^Vrati se na vrh stranice

 • 1 Dekorativni Radovi...
  Zahvaljujući savremenim tehnikama i bogatim izborom materijala granice vaših želja ne postoje. Vaše je samo da pustite mašti na volju, a ostalo je na nama. Radimo prema vašim sopstvenim željama ili projektu arhitekte.
 • 2 Krečenje Stana...
  Kada je u pitanju krečenje stana, kuće ili poslovnog prostora, ideje su bezbrojne jer je pred vama beskonačni prostor za poigravanjem sa mnošto različitih boja i kombinacija. Svaka prostorija u kući, stanu ili poslovnom objektu nosi posebnu energiju, što utice na raspoloženje vaših ukućana, zaposlenih ili kilijenta.
 • 3 Molerski Radovi...
  Molerski radovi su izuzetno važan segment celokupne prezentacije i izgleda prostora jer izbor boja i tehnika u mnogome definiše i upotpunjuje prostor. Moguće je naglasti određene delove sobe dok sa druge strane veštim tehnikama je moguće i pokriti i zamaskirati neke nedostatke prostorije.Tek kvalitetno urađenim molersko farbarskim radovima možete da kažete da ste završili građevinski deo izgradnje i opremanja prostora. Bilo da želite akrilne boje, poludisperzije ili disperzije, špatulate i posebne tehnike, postavljanje tapeta ili bilo kojih drugih obloga mi u SM Color Team-u možemo da vam izađemo u susret i pomognemo u realizaciji projekta.
 • 4 Fasade...
  Fаsаdni izolаcioni sistem je jedаn od nаjvаžnijih elemenаtа svаkog domа, jer štiti od kiše, vetrа, hlаdnoće, toplote i drugih uticаje okoline. Takođe izgled fasade dаje željeni estetski izgled objektu. Gubici kroz fаsаdne površine prosečne porodične kuće iznose i do 30% od ukupne toplotne energije, dok je taj procenat znatno veći u stambenim i poslovnim zgradama. Direktno, jednostruko ulaganje u postavljanje izolacije i fasade na vaš objekat veoma se brzo isplaćuje kroz uštedu na energentima već kroz nekoliko godina.
 • 5 Spušteni Plafoni...
  Jedna od osnovnih predosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija. Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije.

Najomiljenije boje

Najomiljenije boje

Boje preko svojih fizikalnih svojstava i fizioloških efekata različito utiču na nas i naše raspoloženje, zato ih opravdano povezujemo sa specifičnim pojavama u našem životu.

Najomiljenije boje u zapadnoj kulturi su narandžasta, žuta, crvena i zelena. Zbog asocijacije sa vatrom crvenu, narandžastu i žutu razumemo kao boje vrućine, topline, požude, strasti i čežnje. Zelena boja je najprirodnija, jer je prisutna svuda oko nas.

 

 

Narandzasta sobaNarandžasta boja je blistava i vatrena, primerena kao signal za opasnost ili kao upozorenje od vrućih predmeta. Pospešuje otkucaj srca ali bez efekta na srčani pritisak, daje osećaj ugodnosti, dobrog raspoloženja i veselja. Smatra se emotivnim stimulansom, smiruje i uzbuđuje, ali zna i umarati. Objektivne asocijacije povezuju se uz zalazak sunca, vatru ili voće (narandžu).

Narandžasta boja:

 • na podu (donje površine): deluje motorički;
 • na zidu: toplo;  
 • na tavanicama (gore) snažno, podsticajno, blistavo.

Zuta soba

Žuta boja je boja sunca. Označava blizinu, površnost i niskoću, a ujedno i nametljivost, usmerenost na spoljašnost i otpornost. Žuta boja je dobro vidljiva, zato predstavlja signal za opasnost i oprez. Dobar je stimulans za naše oko i preko njega za nervni sistem na koji deluje prijatno. Smatramo je umnim stimulansom i kao takva je ˝intelektualna˝, razumna. Značajna karakteristika žute boje je njena komunikativnost. Zbog njene tradicije i danas je upotrebljavamo za bojenje poštanskih vozila i sandučića. Žuta boja odgovara vazduhu, koji je medij komunikacije. Lagan je, živahan i radostan. Bela, ružičasta i žuta su boje malih, nežnih i osetljivih stvari. Mogu da simbolizuju i naivnost. Žuta boja zajedno sa crvenom i narandžastom spada među boje aktivnosti i energije, a kao boja svetlosti simbolizuje i prosvećenost. To je psihološki najveselija boja, jer kao boja sunca zauzima najveći opseg u vidnom spektru.

Žuta boja: 

 • na podu (donje površine): deluje uznemirujuće, podižuće, prolazno;
 • na zidovima: nadražujuće; 
 • na tavanicama (gore): podsticajno, osvetljavajuće.

Crvena soba

Crvena boja je vruća i prodorna. To je boja vitalnosti. Podstiče intelektualnu delatnost i deluje uznemiravajuće. Uzrokuje utisak glasnoće, moći i ponekad nametljivosti. To je najnasilnija boja, jer nas doslovno tera na aktivnost.

Crvena boja:  

 • na podu (donje površine): deluje moćno, goruće i reprezentativno;
 • na zidovima: glasno i blizu;
 • na tavanicama (gore): preteško, nametljivo i nemirno.

 

Zelena soba

Zelena boja na nervni sistem deluje smirujuće, zato je sedativna i hipnotička. Snižava krvni pritisak i širi kapilare. Psihološki to znači nadu u novu delatnost i život. Zelena znači potpunu smirenost u kojoj su svi kontrasti u ravnoteži. 

Zbog svoje mirnoće i pasivnosti , zelena boja je suprotnost crvenoj boji, koja označava krajnji nemir i aktivnost. Te dve boje su međusobno komplementarne. 

Iako je njena objektivna asocijacija - zelena vidljiva priroda (detelina, trava, drveće, ...), njene emotivne asocijacije nisu uvek najprijatnije. Više puta okrenute su u smeru potištenosti i neugodnih doživljaja. Simbolika zelene boje je raznovrsna: istina, vera, poverenje, preporod, mir.

Zelena boja: 

 • na podu (donje površine): nežno;
 • na zidovima: smirujuće;  
 • na tavanicama (gore) zaštitnički, negujuće.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin
SM Color Team  © 2014. Sva prava su zadržana.